Channel Alles is Gezondheid

Programma channel

Vraag

1 april 2021
Eigenaar, leefstijl en vitaliteitcoach, trainer, interimmanager /projectleider

“Zijn er al gemeenten en/of zorgaanbieders die 'leefstijl en voeding' hebben geïntegreerd in hun aanbod?”

Ik ben benieuwd of hier al ervaring mee is. 

#Kind en Jeugd #Sociaal en gezond #Professionalisering
Verbindingsprofessional medisch en sociaal domein JGZ en jeugdverpleegkundige

Hoi Bianca,

In de gemeente Breda biedt de jeugdgezondheidszorg, samen met fysiotherapie en diëtiste een programma aan wat: Peuterpower heeft. Dit programma is gericht op leefstijl, voeding en gedragsverandering. Daarnaast werken we ook samen met JOGG en is er een thematafel Beweegt waarin onderwerpen zoals leefstijl en voeding aan bod komen.

Projectleider strategische visie huisvesting Syndion

Beste Bianca, gemeente Dongen is aangesloten bij JOG. Daarnaast hebben zij een een convenant gesloten met alle sportclubs om samen ervoor te zorgen dat de jeugd weer aan het sporten geraakt. Daarbij lijkt het mij dan logisch dat ook voeding en leefstijl is geïncorporeerd.

Student

Dag Bianca,

Je zou het eens kunnen proberen bij de gemeente Nieuwegein. Die loopt erg voorop bij dit soort zaken.

Groet,

Jan Walburg

Wijkverpleegkundige

Maatschappelijke dienstverlening Doras met het experimentele platform 'Gezond Noord' te Amsterdam

Jeugdprofessional

Kies voor gezond: je leefstijlcoach wijst je de weg, ook online!

Wil je lekkerder in je vel zitten? Echt werk maken van je gezondheid? Een leefstijlcoach helpt om regelmatig te bewegen en gezonde voedingskeuzes te maken. Leefstijlcoaching is voor iedereen. Hulst voor Elkaar biedt leefstijlcoaching aan, offline maar ook online!

Online: Op gezond gewicht
Hier leer je hoe je sport- en beweegmomenten inbouwt in je dagelijkse bezigheden. Maar er is ook aandacht voor recepten die met een klein budget klaar te maken zijn. We kijken ook naar je dagindeling en laten je zien hoe je naar je lichaam luistert. Deelname aan de online cursus is kosteloos door steun van gemeente Hulst en zorgverzekeraars.

Hoe werkt het?
Als je meedoet aan Op gezond gewicht, kun je online inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Elke week krijg je op een vast tijdstip een link toegestuurd. Je krijgt een eigen coach, die je helpt om je doelen te bereiken. Dat doet hij door live chatcontact, informatieve video's en met e-mails. De deelnemers van de online groep worden persoonlijk én samen gecoacht. De cursus duurt acht weken. Daarna blijft je coach beschikbaar zolang jij dat nodig hebt.

Offline: intensievere begeleiding
Meedoen aan een intensiever programma bij Hulst voor Elkaar kan ook. Je leefstijlcoach steekt in op gedragsverandering, met groepslessen en persoonlijke contactmomenten met een-op-een begeleiding.

Waar ga je voor, samen met je leefstijlcoach?
- een goed gewicht, met gezond en lekker eten
- een actieve levensstijl, die je goed vol kunt houden
- meer sociale contacten
- voorkomen van ziekte en minder bestaande klachten (preventie)
- blijvend effect: een gezonder leven

Kosten
Onze leefstijlcoaches hebben professionele kennis van leefstijl en coaching. Begeleiding van een leefstijlcoach van Hulst voor Elkaar wordt financieel ondersteund door een groot aantal zorgverzekeraars, waardoor de kosten volledig worden vergoed. We werken samen met zorgprofessionals, onder wie de professionals van Hulst voor Elkaar, huisartsen/Nuclues-zorg (vanuit het Coaching Op Leefstijl, het COOL-project), fysiotherapeuten, diëtisten en diabetesverpleegkundigen. Leefstijlcoaching is een onderdeel van het project Happy People.

Meer weten of aanmelden?
Neem contact op via ddehaan@hulstvoorelkaar.nl of telefonisch: 0114-684700.