Vraag

8 maart 2022
Profielfoto van Kim Borghuis
Kim Borghuis
Projectleider Kwaliteitsmanagementsysteem/Leefstijl

“Ben jij of ken jij iemand die ervaring heeft met de Openbare Geestelijke Gezondheidszorg? (OGGZ) doelgroep en het promoten van leefstijl? En wil kennis delen over het bereiken van deze doelgroep?”

Toelichting

Binnen Lister zijn wij een gezondere leefstijl onder medewerkers en cliënten aan het promoten. We merken dat wij de OGGZ doelgroep lastiger kunnen bereiken en soms niet goed weten hoe wij goed kunnen aansluiten. Vandaar mijn vraag of er mensen zijn die hier al enige ervaring mee hebben?

Werkgebied

Lister

Profielfoto van J. (Koos) Spanbroek
J. (Koos) Spanbroek
Vrijwilliger

Vanuit mijn ervaring bij de GGD weet ik dat het niet zal lukken om op basis van 'overtuigen' deze groep te bereiken. Het gaat ook veel verder dan het aanreiken van gegevens of data. belangrijk is je goed te verdiepen, zonder oordeel, in de omstandigheid waardoor er nog geen sprake is van een gezondere leefstijl. Ga op zoek naar de winstpakkers, vanuit het perspectief van de doelgroep.
Geen gemakkelijke opgave en vergt zeker een lange adem. Belangrijk is dat er geen 'oordeel' doorklinkt in je benaderingswijze. En een open deur wellicht maar laat zelf ook dat gezondere gedrag zien