Channel Alles is Gezondheid

Programma channel

Alles is Gezondheid Videosessies (archief)

Videosessie
Wat werkt er en hoe pak je het aan?
Tijdstip: Deelname gesloten

Veerkrachtige jongeren? Zet kunst en cultuur in!

<< Link niet ontvangen in de mail? Volg deze link om naar de meeting te gaan: https://us02web.zoom.us/j/81681562402?pwd=dnJsTHZRdzlqRjZCZ1h0bnZ5aXNBZz09 >>

Kunst en cultuur dragen positief bij aan de mentale gezondheid van jongeren. Via een krachtenbundeling tussen jongerenwerk, cultuurprofessionals en het gezondheidsdomein, willen we hier optimaal mee aan de slag. Daarom organiseren wij - LKCA en Alles is Gezondheid -  samen een bijeenkomst over dit onderwerp. Over wat er werkt, hoe het werkt en randvoorwaarden voor een succesvolle aanpak.

Keynotespreker 

Met een inspirerende keynote van Maike Kooijmans, lector Opvoeden voor de Toekomst aan Fontys Hogeschool Pedagogiek trappen we af. Zij gaat in op het belang van cultuurdeelname om zo de veerkracht en weerbaarheid van jongeren te vergroten.

De praktijk: hoe werkt het?

Hoe doe je dat in de praktijk: cultuur inzetten om jongeren veerkrachtiger te maken? Met onder andere Leonie Gossens van Art United/Huis73 die vertelt hoe ze creativiteit als verbindende schakel inzetten tussen jongeren in hun online community.

Meedenken en meer weten over de waardevolle inzet van cultuur voor mentale gezondheid? Meld je meteen aan voor 23 maart. 

Geef ons feedback

Wat vond je van de online sessie "Veerkrachtige jongeren? Zet kunst en cultuur in!"?

Rate deze online sessie en geef ons feedback! We verwerken het voor de volgende keer.

Om deze sessie feedback te geven dien je te zijn ingelogd.

Deelname gesloten